Güven Damgası Sızma Testi

Güven Damgası Security CheckUp (Sızma Testi)

Güven Damgası Nedir?

Resmî Gazetenin 6 Haziran 2017 tarihinde yayınlanan Elektronik Ticarette Güven Damgası Hakkında Tebliğ kapsamında belirtilen asgari güvenlik ve hizmet kalitesi standartlarına uyan hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcıya verilen elektronik işarettir.

Güven Damgası Nasıl Alınır?

Güven Damgası Başvuru Formu:

Öncelikle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ait  https://www.guvendamgasi.org.tr/ sitesinde üyelik sonrası indirilen başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.

Güven Damgası Sızma Testi*

Elektronik Ticarette Güven Damgası Hakkında Tebliğ’in 5.maddesine göre;

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) onaylı A veya B sınıfı sızma testi firmalarına sızma testi yaptırarak gerekli önlemleri alır ve bu önlemleri aldığına ilişkin doğrulama testi yaptırılmalıdır.

Bu konuda destek almak için bizimle iletişime geçiniz.

Web Sitesi Başvuru Adımları

Başvuru formunun doldurulması ve Güven Damgası Sızma Testinin tamamlanması sonrasında; https://www.guvendamgasi.org.tr/ sayfasında yer alan adımlar takip edilerek son aşamaya gelinecektir. Web sitesinde yer alan adımlar aşağıda belirtilmiştir.

  1. E-ticaret Sitesi Bilgileri
  2. Kontrol Listesi Öz Değerlendirme
  3. Çevrimiçi Şikayet Sistemi
  4. Gerekli Evrakların Sisteme Yüklenmesi
  5. Başvurunun Tamamlanması

Gerekli Evrakların Sisteme Yüklenmesi

Başvuru formunun doldurulması ve Güven Damgası Sızma Testinin tamamlanması sonrasında;

  1. Sızma testi sonucu
  2. Yazılı beyan
  3. Yetki metni
  4. EV SSL

Belirtilen evraklar https://www.guvendamgasi.org.tr/ sitesine yüklenir ve başvuru süreci tamamlanır.

Güven Damgası Alınmasından Sonraki Süreç

Başvuru sürecinin tamamlanması sonrasında TOBB tarafından olumlu bulunan firmalar “Güven Damgası Olan E-Ticaret Siteleri” sayfasında yer alacaktır.

Güven Damgasına sahip olan firmalar Tebliğin 5. maddesindeki şartları korumalı ve yaşatmalıdır. Yine 5. maddede yer alan her yıl yaptırılması zorunlu Güvenlik Damgası Sızma Testi raporunu edinmeli, gerekli önlemleri almalı ve bu önlemleri aldığına ilişkin doğrulama testi yaptırmalıdır.

ÖNEMLİ NOT: Bu şartları yerine getirmeyen firmaların Güven Damgası Askıya alınır ve firma “Güven Damgası Askıya Alınan E-Ticaret Siteleri” listesinde yer alır.