#SiberGüvenlikFarkındalıkAyı önerilerinizi paylaşın, yayalım.

Siber Güvenlik Farkındalık Ayı, 2004 yılından bu yana her yıl ekim ayında, bireylerin teknoloji ve gizli verilere yönelik tehditlere karşı kendilerini çevrimiçi ortamlarda korumalarına yardımcı olma amacıyla kutlanmaktadır. Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA) ve Ulusal Siber Güvenlik İttifakı (NCA)’nın siber güvenlik bilincini artırmak için ortak bir çabayla geliştirdiği Siber Güvenlik Farkındalık Ayı, bu yıl 19. yaşını kutluyor.

Bu Yılın Siber Güvenlik Farkındalık Ayı Teması: “See Yourself in Cyber”

2022’nin kampanya teması siber güvenliğin “insan” ayağına odaklanıyor. Bu tema, aslında çok karmaşık gibi görünen siber güvenliğin, nihayetinde tamamen insanla ilgili olduğunu ifade ediyor. Bu bakış açısı ile işte, okulda veya nerede olursak olalım siber dünyada akıllı seçimler yapmanın önemi ve bunun aslında düşünüldüğü kadar zor olmadığı ortaya koyuluyor.

Bu yıl 4 ana başlık öne çıkıyor:

  • Çok Aşamalı Kimlik Doğrulama (MFA)
  • Güçlü Parolalar ve Parola Yöneticileri
  • Yazılım Güncellemeleri
  • Oltalama (Kimlik Avı) Saldırılarını Anlama & Bildirme

Nasıl Katkı Sağlarım?

Siber saldırganlar, her gün yeni yollar deneyerek çalışanlarımızı, arkadaşlarımızı veya ailemizi hedef almaya devam ediyor. Siber güvenlik elbette herkes için çok önemli ve bu farkındalığı oluşturmak ancak hepimizin ortak çabasıyla mümkün. Bu nedenle, öncellikle siz güvenlik uzmanlarının katkılarıyla Ekim ayı boyunca tüm kanallarda siber farkındalık bilincini yaymayı amaçlıyoruz. Bu konuda sizden birkaç ricamız olacak:

  1. Eylül ayı boyunca 30 saniyelik bir video yukarıda yer alan başlıklar ile ilgili bir önerini VEYA,
  2. Birkaç kısa cümle (max. 45 kelime) ile yine yukarıda yer alan başlıklar ile ilgili önerini, unvan ve firma bilgilerin ile birlikte [email protected] adresine ilet.
  3. Lostar LinkedIn ve Twitter hesabında yayımlanacak gönderiyi #SiberGüvenlikFarkındalıkAyı etiketi ile paylaş.
  4. Katkıda bulunmasını istediğin birkaç kişiyi davet et.
Örnek video:

Örnek cümle: “Hesabımıza giriş yaparken telefonumuza gelen mesaj veya telefondaki bir uygulamadan onay verme gibi ekstra bir doğrulama yolu kullanmaya iki ya da çok aşamalı kimlik doğrulama diyoruz. Bu, güvenliğimizi sağlama açısından en etkili yöntemlerden bir tanesi. E-posta ve sosyal medya hesaplarımız başta olmak üzere tüm hesaplarımızda aktif etmeyi unutmayalım.”