5 Adımda Güvenli Uzaktan Çalışma

Pandeminin sosyal hayatımıza olan etkileri giderek azalırken iş hayatımıza olan etkileri hala devam ediyor. Birçok firma, pandemiden sonra da evden çalışma modelini kalıcı hale getirmeyi planlarken bazı firmalar ise hibrit modele geçiş yapmayı düşünüyor. Dolayısıyla birçok kişi hala evden çalışmaya devam ediyor. Yapılan araştırmalara göre bu dönemde siber saldırılar %300 arttı ve evden çalışırken önemli verilerin tehlikeye girme riski çok daha fazla. Bu nedenle geçtiğimiz dönemde sıklıkla gündeme gelen “güvenli uzaktan çalışma kuralları” nı bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Oltalama Saldırılarının Farkında Olun

Saldırganlar, insanların kötü amaçlı bağlantılara tıklamasını ister; bu nedenle, artık bildirilen güvenlik olaylarının %80’inden fazlasını oltalama saldırıları oluşturmaktadır. Beklemediğiniz firmalardan veya kişilerden gelen, şüpheli görünen ek ve linkleri açmayın.

Güncel Bir Antivirüs Programı Kullanın

Bilgisayarınızda ve şirket kaynaklarına erişim sağladığınız tüm cihazlarınızda güncel bir anti-malware programı kullanın.

Uygulamalarınızı ve İşletim Sisteminizi Güncel Tutun

Birçok siber saldırı, yama uygulanmamış güvenlik açıkları nedeniyle başarılı olur. Güvenlik açıklarının kapatıldığından emin olmak için işletim sisteminizi (OS) ve uygulamalarınızı güncel tutmak çok önemlidir. Her zaman uygulamalarınızın ve işletim sistemlerinizin en son sürümünü kullanın.

VPN Kullanın

Özellikle şirket kaynaklarına erişirken sanal bir özel ağ (VPN) kullanın. VPN’ler, kötü niyetli saldırganların verileri yakalamasını önlemek için tüm çevrimiçi trafiğinizi şifreler.

Parolalarınızı ve Çalışma Alanınızı Koruyun

Parolalarınızı kimseyle paylaşmayın ve kullandığınız her hizmet için farklı parola kullanın. Unutmayın ki eskiden kullanılan sekiz karakterli parolalar günümüzdeki saldırılar ile kolayca kırılabiliyor. Parola yöneticisi kullanmayı tercih etmiyorsanız, hatırlayabileceğiniz, uzun ve kompleks şifreler kullanın.

Evden çalışırken bile bilgisayarınızı kilitleyin ve erişimi sınırlayın. Birinin kilidi açılmış bir bilgisayardaki bilgilere uzaktan da erişmesi mümkündür. İnsanlar fiziksel olarak evinizde olmadığı için korunduğunuzu düşünmeyin.

Remote Working Security Checkup ve Bilgi Güvenliği Farkındalık Eğitim Programı hizmetlerimizle ilgili ayrıntılı bilgi almak için lütfen iletişime geçiniz.