LinkedIn Güvenlikle İlgili İçeriğini Güçlendirecek

linkedin

İş dünyasının en büyük sosyal medya ağı olan LinkedIn, geçtiğimiz hafta milyonlarca üyesine ait şifrelerinin İnternete sızdırılmasının ardından yeni güvenlik önlemleri alacağını açıkladı. Ayrıca şirket, sızıntının hala nasıl gerçekleştiğini tespit edemediklerini belirtti.

Kimliği belirsiz bir saldırgan (hacker) tarafından 6,5 milyon şifresi kriptolu bir halde insidepro.com adlı sitede yayınlanan LinkedIn, resmi blog sayfasından yaptığı açıklamada “güvenlik haritamızı gözden geçiriyoruz, üyelerimizin hesabını korumak adına ekleyeceğimiz yeni güvenlik içeriklerini yakın zamanda açıklayacağız” dedi.

Şirket şimdiye kadar herhangi bir üyesinin hesabına izinsiz girişin olmadığını belirtirken, sızdırılan şifrelerin her türlü kriptolu şifrenin kırıldığı bir platform olan insidepro.com üzerinde sızdırılan şifrelerin bir tanesinin bile kırıldığına dair delil bulunmadığını belirtti.

LinkedIn, kullanıcılarının şifrelerinin geçersiz kılınmasıyla birlikte hiçbir kullanıcısının tehlike altında bulunmadığını belirtirken, üyeliği bulunan herkesin şifrelerini değiştirmeleri yaşayabilecekleri olumsuz bir durumu engelleyecektir.

Kaynak
Onuralp Öznalbant (Lostar)