Bulut Ne Kadar Güvenli?

 

Bulut daha düşük maliyete esneklik vadederken, güvenlik endişelerini de arttırıyor. Bulutta güvenlik oldukça önemsenirken, BT uzmanlarının %82’si ise kullanılabilecek kadar güvenli olduğunu belirtiyor.

 

Bulutun, BT’yimaliyetten, işletme için lokomotif olmaya yönelttiği aşikar. Ayrıca çevik ve ölçeklendirebilir bir sistem sunuyor. Sistemlerin ve altyapıların sadece bakımının değil; inovasyonunun da yapılmasını öngören bulut teknolojisi haftalar hatta aylar sürecek işleri birkaç saatte bitecek hale getirebilecek.

Ancak tüm bu kar sağlayan işlemlerde olduğu gibi bunlar da bir maliyet kalemi. Firmanın güvenlik duvarının dışında, bulutta bulunan önemli veriler her zaman bir güvenlik endişesi oluşturuyor. ABD şirketlerinin %82’si bulutu kullanılabilecek kadar güvenli bulurken, %54’ü bulutta güvenliği yüksek öncelikli olarak, %32’si ise orta derecede öncelikli olarak nitelendiriyor.
Bulut Bilişimde güvenlikle ilgili pek çok sorunuz için  CIO’dan alınan ve Türkçeye çevirdiğimiz infografiği inceleyebilirsiniz:
bulut
bulut