KVKK Danışmanlığı

KVKK Hizmetlerimiz

Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) ile ilgili sıklıkla verdiğimiz hizmetlerimiz aşağıda yer almaktadır.

Lostar, KVKK uyum konusunda sektör lideri teknoloji ve uyum danışmanlığı veren hukuk şirketleriyle birçok sektörde danışmanlık ve destek hizmetleri vermektedir.

Veri Avcısı™

Veri avcısı kurum bünyesinde dağıtık halde bulunan yapısal olmayan verilerin haritalandırılmasını ve ortaya çıkartılmasını sağlayan bir çözüm aracıdır.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunun 11. Maddesinde yer alan “Herkes kendi hakkında veri işlenip işlenmediğini, işlenen verilerin nerelerde kullanıldığını talep etme ve öğrenme hakkına sahiptir.” Hükmünün ortaya çıktığı durumlarda kişiye ait verinin dosya sistemleri üzerindeki konumunun hızlı bir şekilde bulunabilmesini sağlar.

Veri envanterinin haritalandırmasına yardımcı olur.

Envantere kayıtlı olmayan ya da kaydı tutulup bulunması zor olan kişisel verilerin ortaya çıkartılmasına yardımcı olur.

 Neden Lostar’la Çalışmalısınız?

  • Bilgi güvenliği konusunda 20 yılı aşkın tecrübesi ve farklı sektör tecrübeleri – Bankacılık, Sağlık, Perakende, Teknoloji, Üretim, vb. ile LOSTAR sektörde ÖNCÜ firmadır.
  • Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) ve bu konuda hizmet veren lider hukuk şirketleri ile düzenli iletişim halindedir.
  • Kurumsal şirketlerle çalışma ve müşteri odaklı sonuç fayda sağlama alışkanlığı çok gelişmiştir. 20 yıldır sadece 250 bilgisayar ve üstüne sahip şirketlerle çalışmaktadır.

KVKK Uyum Danışmanlık Yaklaşımımız

KVKK Uyum Danışmanlığı, Lostar’ın KVKK uyum konusunda sektör lideri teknoloji ve uyum danışmanlığı veren hukuk şirketleriyle birçok sektörde verdiği danışmanlık ve destek hizmetlerinin başında gelmektedir. KVKK uyum süreci bir dönüşüm ile başlayan ve uyum sonrasında da uyumluluğun devamının sağlanması için tedbirin elden hiç bırakılmaması gereken bir süreçtir. Lostar ve iş ortakları tüm bu süreç boyunca ihtiyacınız olan gerekli tüm hukuki ve teknik desteği sağlar. KVKK Uyum Danışmanlığı ile kurumunuzun, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uyumlu hale gelebilmesi için analizler, değerlendirmeler ve raporlamalar gerçekleştirilir.

DPO as a Service (Kişisel Veri Koruma Sorumlusu Hizmeti) Yaklaşımımız

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) henüz Avrupa’da geçerli olan General Data Protection Regulation (GDPR) gibi zorunlu hale getirmese de, kişisel verilerin kurum içinde düzenlemelerin istediği gibi korunması ve bunun sürekli olarak takibi ancak bu konuya konsantre olacak bir ekip tarafından gerçekleştirilebilir.

Lostar sahip olduğu ve sürekli geliştirdiği şablonları, çalışma yöntemleri, uzmanlıklarının da desteği ile kurumunuzun KVKK uyumunu sağlamak ve sürekli kılmak için gerekli tüm takip ve yönlendirmeyi, DPO as a Service hizmeti ile sağlar.

KVKK Uyum Danışmanlık Proje Yönetimi Yaklaşımımız ve Öne Çıkan Proje Adımları

KVKK Uyum Danışmanlık proje başlangıcı, süresince ve kapanışı ile zaman çizelge yönetimine dair bilgi almak için lütfen tıklayınız.